Hållbart
Helhetslösning
Skräddarsytt
Service i världsklass

Med hållbarhet och utveckling i fokus

Skrotab > Om oss

Kontakta oss

Vi är snabba på att svara! ring eller skicka ett mail till oss.

  • Helheltslösningar
  • Skräddarsydda lösningar
  • 5 medarbetare
  • Service i världsklass

Jobba hos oss

Vill du vara med i vårt gäng? Vi expanderar och söker personal som tycker att hållbarhet, service och utveckling är viktigt.

Jobba hos oss

Skrotab är ett återvinningsföretag med anläggningar i Dalarna med omnejd

Vi tar framför allt hand om järn- och metallskrot och erbjuder även container- och logistiklösningar. Genom att erbjuda miljöcertifierande tjänster, måna om våra kunder och anställda samt ständigt utvecklas skapar vi ett hållbart bolag.

Skrotabs historia

Skrotab grundades 2022 av Mattias Pihlgren och Stefan Östling. Med lång erfarenhet av skrotbranschen hade vi länge haft en dröm om att starta eget bolag, utveckla branschen och styra verksamheten efter egna visioner. 

Tillsammans med tre finansiärer förvärvade vi Skrotabs två första anläggningar, som ligger i Rättvik och Grängesberg. Men vi ser framför oss att vår resa kommer fortsätta längre än så och vi har planer att växa på fler orter.

Vår vision

Skrotabs vision är vara ett ledande svenskt miljöföretag utifrån framtidens hållbarhetskrav. Med stor kunskap och ständigt lärande tar vi till oss framtidens miljöregler och utvecklar vår verksamhet med nytänkande lösningar. För våra anställda, våra kunders och planetens bästa.

 

Våra värdeord

Hållbarhet / Sustainability

Vi strävar ständigt efter att minska avfallsmängden och påverkan på miljön. Genom en hållbar, säker och effektiv återvinning kan vi spara på både energi och utsläpp. Det är så vi tar samhällsansvar och bidrar till en hållbar framtid. 

Skrotabs vision är vara ett ledande svenskt miljöföretag utifrån framtidens hållbarhetskrav. För att nå dit ser vi till att allt vi gör, stort som smått, går i linje med den visionen. 

Vi arbetar även med ekonomisk och social hållbarhet. Det gör vi genom att skapa ett långsiktigt hållbart och lönsamt företag som kunder vill välja. Vi satsar också på att skapa en trivsam och attraktiv arbetsmiljö, där våra medarbetare trivs. 

Skrotab bidrar till en bättre framtid.

Utveckling / Development

Vi utvecklar skrotbranschen – genom att hela tiden utvecklas som företag och som människor. Skrotab är ett företag med stor kompetens och en engagerande arbetsmiljö, där vi månar om varandra. Hos oss har varje medarbetare möjlighet att utvecklas utifrån sina behov. 

Med stor kunskap och ständigt lärande tar vi till oss vad som sker i omvärlden och utvecklar nytänkande lösningar utifrån framtidens miljöregler. Vi strävar efter att bli en framtidspartner att räkna med inom återvinning och miljö. 

Skrotab vågar utmana och därmed utveckla. 

Kunden först / Customer first

Kunderna är hjärtat av vår verksamhet. Vi tror på att sätta kunderna först i allt vi gör. Det innebär att vi strävar efter att uppfylla deras behov och önskemål genom en högkvalitativ och professionell service. 

Vi ser våra kunder varje dag och utvecklar ständigt vårt värdskap, för att de ska känna sig väl bemötta och få en bra service. Vi arbetar också ständigt med att förbättra våra tjänster och vår kommunikation, för att det ska vara enkelt för våra kunder att återvinna sitt avfall. 

Skrotab sätter kunden främst. 

 

Skrotab är medlemmar i Svenska Järn.